Τα νέα μας

 

 

 

Συνταγή: Κατσικάκι κοκκινιστό με μελιτζάνες
 
KatsikakiΣυνταγή για 4 άτομα - Από τη chef του Μυρτώον, Αργυρώ Μάνου.
 
Υλικά:
1 kg κατσίκι χρονιάρικο
10 τσακώνικες μελιτζάνες μετρίου μεγέθους
1 kg ντομάτες
6 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 ξυλάκι κανέλας
1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
αλάτι, πιπέρι
Τσιγαρίσουμε το κρέας μας στην κατσαρόλα με μπόλικο λαδάκι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σωτάρουμε τα υλικά όλα μαζί για λίγο με σβήνουμε με το τσίπουρο.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και ρίχνουμε το χυμό τους στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας: αλάτι (όπως πάει στον καθένα), πιπέρι, κανέλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1,5 ώρα περίπου.
Εν τω μεταξύ, έχουμε κόψει τις μελιτζάνες μας ροδέλες. Τις περνάμε απ’ το τηγάνι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν τα λάδια τους. Όταν το κρέας μας κοντεύει να βράσει, τις προσθέτουμε και τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν 1-2 βράσεις.
Σε λιγότερο από 10’ το φαγητό μας είναι έτοιμο! Σερβίρουμε ζεστό.
Καλή σας όρεξη!