Αξιοθέατα & Δραστηριότητες

 

 

 

perioxi

Ο επισκέπτης συναντά τα Πούλιθρα σε απόσταση 9 χλμ. νοτιοανατολικά του Λεωνιδίου και παρουσιάζουν μια εκπληκτική εικόνα καθώς ο οικισμός τους απλώνεται ανάμεσα στην καταπράσινη φύση και στο απέραντο γαλάζιο. Το πράσινο από τις παρυφές του Πάρνωνα και καταγάλανα νερά συνδυάζονται αρμονικά και συναντιούνται στην όμορφη βοτσαλωτή παραλία του χωριού με τα πεντακάθαρα νερά. 

Τα σπίτια κτισμένα με την τυπική κυνουριακή αρχιτεκτονική, παραπέμπουν σε περασμένες εποχές: εντυπωσιακά αρχοντικά πλάι σε ασβεστωμένα σπιτάκια με ανθισμένες αυλές και μια παραλία όαση. Το βράδυ, δύο μπαράκια ξενυχτούν με τα φώτα χαμηλωμένα πλάι στο κύμα και η ατμόσφαιρα θυμίζει νησί από εκείνα που δεν έχει ανακαλύψει ακόμα ο κόσμος.

Το χωριό αποτελείται από δύο συνοικίες, μία παραθαλάσσια και μια που απέχει 2 χλμ. από την παραλία. Το καλοκαίρι παρουσιάζει αξιόλογη τουριστική κίνηση. Στο τέλος της προκυμαίας υπάρχει γραφικό λιμανάκι.

Τα Πούλιθρα κατοικούνται από την αρχαία εποχή. Οι πρώτοι κάτοικοι ήταν Δωριείς. Το γεγονός αυτό φανερώνεται από τα οχυρωματικά τείχη και τα υπολείμματα πηγαδιών στην «Ακρόπολη», πάνω στην κορυφή ενός κατάφυτου κωνικού λόφου, που υψώνεται στο τέλος του παραλιακού δρόμου, πίσω ακριβώς από το γραφικό λιμανάκι.