Αξιοθέατα & Δραστηριότητες

 

 

 

paralies

Εκεί που τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου βρέχουν τις Αρκαδικές ακτές στον Αργολικό κόλπο οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την παραλία των ονείρων τους: απέραντες αμμουδιές ή μικροί, φυσικοί κόλποι, συχνά δίπλα σε καταπράσινους ελαιώνες ή κάτω από κάστρα, με θέα παραδοσιακούς οικισμούς και μικρά νησιά. 

Διάσημες για τις πεντακάθαρες ακτές και τα κρυστάλλινα νερά τους, μια σειρά παραλίες κοντά στο Μυρτώον επιφυλάσσουν ευχάριστες εκπλήξεις στους ταξιδιώτες.

Οι προτάσεις του Μυρτώον για στιγμές χαλάρωσης στη θάλασσα:

Άγιος Γεώργιος

Ένας μικρός επίγειος παράδεισος απομονωμένος και ανεξερεύνητος εκεί που το βουνό «φιλάει» την θάλασσα, με μια παραλία που συντροφεύει το ομώνυμο εκκλησάκι.

Πλάκα

Σε μικρή απόσταση από τα Πούλιθρα (3,5 χλμ.) βρίσκεται η όμορφη Πλάκα, το γραφικό λιμανάκι του Λεωνιδίου, μικρός παραθαλάσσιος οικισμός με βοτσαλωτή παραλία.

Μικρά ταβερνάκια και μαγαζιά δημιουργούν την αίσθηση ενός γραφικού νησιού, ονομασία που είχε δοθεί και στην αρχαιότητα στο επίνειο του Λεωνιδίου.

Εκεί θα συναντήσετε τις τρεχούμενες πηγές του Αγίου Νικολάου που σμίγουν με την θάλασσα, καθώς και ένα κοπάδι από πάπιες που κολυμπούν ανάμεσα στα ψαροκάικα.

Φωκιανός

Απέχει από τα Πούλιθρα μια ώρα οδήγησης γεμάτη στροφές. Οι αποφασισμένοι να την ανακαλύψουν, ανταμείβονται στη θέα μιας από τις ωραιότερες παραλίες στην Ελλάδα. Ένας τέλειος, ημικυκλικός κολπίσκος που κλείνει στις δύο άκρες του από τις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα που καταλήγουν απαλά στη θάλασσα, χωρίς στεριά στον ορίζοντα (πέρα μακριά, στη νοητή ευθεία βρίσκεται η Μήλος, αλλά όσο και αν προσπαθήσετε δεν θα καταφέρετε να τη δείτε) και χωρίς –για την περίπτωση που δεν το τονίσαμε αρκετά– καθόλου κόσμο. Υπέροχα διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά και μεγάλα άσπρα βότσαλα συμπληρώνουν την καρτποσταλική εικόνα. Δύο ταβερνάκια στο πίσω μέρος της παραλίας σερβίρουν την ψαριά της ημέρας στο τηγάνι, με soundtrack τα τζιτζίκια και τον ήχο των κυμάτων. Σαν σκηνικό από ταινία, ή σαν τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων. Έτσι όπως είναι όλο το Μυρτώο.